seobaglyak 2011

A seobaglyak egy verseny a kezdőtől a haladó szintű seosoknak. A verseny célja az első helyezést elérni a Google keresőben a seobaglyak kulcsszóra. A versenyről olvashatsz bejegyzéseinkben is.

E-mail címünk:

seobaglyak a facebookon

Hírdetés

seobaglyak archívuma

Seobaglyak #4 - A Googlen az első hely az enyém...

2011.01.24. 15:44 seobaglyak

A Googlen az első hely az enyém... Avagy hogyan törjünk az élre.

Első lépés:

A helyes domain kiválasztása aranyat ér. Figyeljünk arra, hogy domainünkben szerepeljen a fő kulcsszavunk. ezen kívül hanyagoljuk a kötőjeles megoldásokat is, mert akkor soha nem kerülünk előre a találati listán(persze akadnak kivételek és nem tudhatjuk mit hoz a jövő). A domainek végződése is sokat számít. A .hu hamarabb az első helyre tör, viszont van egy 2-3hetes várakozási idő, míg ténylegesen megkapjuk a domain. Míg a többi végződésnél, ezek szinte azonnal megtörténnek és akár egy fél óra múlva szerkeszthetjük is már oldalunkat, persze csak akkor ha nem magyar domainregisztrátort használunk mert akkor is várni kell, de nem két hetet, csak pár napot. Ha aldomainnal próbálunk szerencsét, még úgy is elérhetünk elég nagy sikert, hiszen a google különálló domainként kezeli.
 

Második lépés:

A megfelelő kitöltések/beállítások aranyat érnek, gondolok itt a title-re, description-ra és a keywords-re. Valamint igen fontos hogy kulcsszavunk minél többször (de mértékkel), forduljon elő a szövegben. Lehetőleg ne alkalmazzunk kulcsszóhalmozást, illetve tényleg arról szóljon oldalunk, amire a kulcsszó is utal illetve mutat. A seo társadalom többsége, azt tartja jónak ha nem egy kulcsszó hanem több kulcsszóra linkelgetjük meg oldalunkat, ezt mindenki maga döntse el.

Harmadik lépés:

Fontos az egyedi tartalom, szóval ha nincs kedved megírni, akkor bérelj fel erre valakit és ne lemásold valahonnan (A Google mindent lát!). Ha bejelentés érkezik oldalad ellen másolt vagyis lopott tartalom miatt a Google szakemberek kiszednek a keresőjükből és egy jó darabig nem kerülsz vissza. Fontos szerepet játszik még az is, hogy minél változatosabb szókincset használj, persze ez főleg az olvasók miatt fontos, a Google csak százalékos arányban veszi a szavak előfordulását.

Negyedik lépés:

A közösség ereje most is itt van, tehát használjuk és osszuk meg új oldalunk linkjét, persze nem tele spamolva az egész közösségi hálót, hanem diszkréten. Gondolok itt, hogy ne küldjük be 120ezredjére se ugyanazt a cikk/bejegyzés linket se az üzenő falra, se sehova. Ha megosztasz valamit, akkor az értelmes dolog legyen vagy érdekelje ismerőseidet. A privát levélben való linkeléseket próbáljuk hanyagolni.
Közösségi oldalak, ahol fent vagyunk!

Ötödik lépés:

Vannak olyan oldalak, amelyek egy csekély fizetségért kirakják több oldalra a linkünket, persze a legtöbb ilyen átverős, úgyhogy ha túl jó ajánlattal találkozunk, ne dőljünk be (főleg angol nyelvű oldalaknál vannak ilyenek).

A bejegyzés trackback címe:

https://seobaglyak2011.blog.hu/api/trackback/id/tr402607451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.