seobaglyak 2011

A seobaglyak egy verseny a kezdőtől a haladó szintű seosoknak. A verseny célja az első helyezést elérni a Google keresőben a seobaglyak kulcsszóra. A versenyről olvashatsz bejegyzéseinkben is.

E-mail címünk:

seobaglyak a facebookon

Hírdetés

seobaglyak archívuma

Versenykiírás kiegészítése

2011.01.23. 15:48 seobaglyak

A verseny Készíteni kell egy új weblapot és azt seozni a seobaglyak kulcsszóra. Valamint a seobaglyak kulcsszóra minél előrébb, lehetőleg a legelső helyen helyezkedjen el a verseny végén április 17-én 18 órakor a Googleben.

Bővebben a Mox.hu oldalon.

 • Mit is takar a seo?
 • Mit lehet nyerni?
 • Kik indultak eddig?
 • Hol lehet jelentkezni?
 • Mivel kell rendelkezni a versenyhez?
 • Mik azok  a seobaglyak?
 • További kérdések...

A bejegyzésnek még nincs vége, kérlek olvasd tovább...

Mit is takar a seo?

A seo magyarul keresőoptimalizálást illetve keresőmarketing jelent. A Search Engine Optimization szavakból tevődik össze. Célja, hogy egy weboldalt a webes keresők (mint például a Google) megtaláljanak, és a találati listában minél előrébb mutassanak.

Akár non-profit, akár üzleti jellegű internetes oldalt készítünk, az egyik legfontosabb cél, hogy arra minél többen ráleljenek. Üzleti honlap esetében persze az ismertség vagy értékesítés ebből fakadó növelése is fontos szempont. A statisztikák szerint a legtöbb weblapot a keresőoldalakon keresztül találják meg (mint amilyen a Google, Yahoo!, Bing, AltaVista és társaik).

Nyilvánvaló tehát, hogy ezekben ajánlatos minél jobban szerepelni. Ráadásul ez a jelenlét a legolcsóbb és egyik leghatékonyabb fajtája az oldalak népszerűsítésének. Csakhogy az is általánosan elismert tény, hogy a keresés eredményei közül az első 10-20 találatnál (tehát az első néhány találati oldalnál) többet ritkán néznek meg. Így hát a puszta jelenlét a keresők adatbázisában még nem ér sokat: ha ugyanis a számunkra lényeges kulcsszavakra rákeresve a 433-ik helyen bukkanunk fel, onnan forgalomra nem nagyon lehet számítani.

Ezen azonban lehet segíteni. Azokat a módszereket, technikákat, melyek révén növelhető a keresőoldalak felől bejövő forgalom, összefoglalva keresőmarketing (search engine marketing = SEM) néven emlegetik: ennek egyik leghatékonyabb és legolcsóbb, tulajdonképpen ingyenes fajtája a keresőoptimalizálás (search engine optimization = SEO).

A keresőoptimalizálás egyik szakmai ága az un. kiemelt keresők optimalizálása, ezek között a Google-optimalizálás az egyik piacvezető irányzat. A Google Optimalizálás azért az egyik közkedvelt szakterület, mert a Google piacvezető szerepéből adódóan a felhasználók jelentős számban használják és üzleti érték, hogy hol található a weboldalunk a Googleban.


Mit lehet nyerni?

A tapasztalaton és a "szakma" elismerése mellett, a fórumtagok felajánlásait élvezik a nyertesek.

Díjak eddig:

Chati
A verseny győztesének egy választott oldalát fél évig meglinkelem 5 lapom főoldaláról (minden lapom játszik)...
Nem sok, de azért talán ér valamit...

TutiFan
A seo verseny díjazására a tutilapok.hu és tlap.hu felajánlása:
Egy hosszú hétvége - 3 éjszaka - Balatonbogláron, a strandtól 100 m-re lévő apartmanban 4 fő részére. Az időjárásról a díjazott gondoskodik

kera
A nyereményalapba ajánlanék egy 2 éves tárhelycsomagot szabadon választott .hu domainnével* 500 mega tárral.
*új regisztráció

yatoo
25000Ft értékű Google AdWords kampány elkészítése, amibe egy 15000Ft értékű kupon is található. A kupon felhasználási feltételeit megtaláljátok az oldalamon: online-reklam.net

Andrea
Az első 10 helyezettnek bannerhelyek az általam szerkesztett tlap.hu oldalak képes leírás oldaláról.
A díj felosztás:
1. helyezett: 5db bannerhely 3 hónap időtartam
2-3. helyezett: 3-3 db bannerhely 2 hónap időtartam
4-6. helyezett: 2-2 db bannerhely 1 hónap időtartam
7-10. helyezett 1-1 db bannerhely. 1 hónap időtartam


roszi
Miért kellene pénzt felajánlania? Elég lesz egy tálca sör is.Én fel is ajánlok egy tálcával

Kpeter84
A legjobb helyen lévő Joomla oldal készítőjének: a linkkereso.com linkkatalógusának főoldalára egy linkelhelyezési lehetőséget, valamint a weblap-szerkesztes.com oldal főoldalára szintén egy linket 3 hónapig.
 

Kik indultak eddig?

Eddig nevezett 22 versenyző:

 1. DaveeD: seobaglyak.biz
 2. li.: seo-baglyak.eu
 3. BigMax: seo-baglyak.net
 4. Xefande: seobaglyak.me
 5. Isutam: seo-baglyak.balazsepites.hu
 6. hwellkft: seobaglyak.seo-keresooptimalizalas.hu
 7. Freedom: seobaglyak.com
 8. B. Joe: seobaglyak.eu
 9. Gr3nt: seobaglyak.touchpanel.hu
 10. Gilisztácska: www.seobaglyak-versenyzo.info
 11. Guns: seobaglyak.hirmutato.com
 12. Nero: seobaglyak-seobaglyak.info
 13. csaba: www.seobaglyak.lapok.org
 14. Chati: seobaglyak.org
 15. Andrea: seobaglyak.in
 16. gazda: seobaglyak.333.hu
 17. roszi: …
 18. Arni: seobaglyak.hu
 19. sanyi2: seobaglyak.atspace.com
 20. sonich:seobaglyak seobaglyak2011.blog.hu
 21. teki: seobaglyak.tk
 22. adama0110: seobaglyak2011.tk


Versenyen kívül:

 • jozsoo: jozsoo_linkfelho.blogter.hu/456849/seobaglyak

Hol lehet jelentkezni?

Egyszerű az egész, regisztrálsz a Mox.hu-n és máris csak elkell látogatnod a következő fórumrészhez: link. Ahol hozzászolsz a témához, már magával az oldaladdal. A regisztráció egészen a verseny végéig van érvényben. (Persze ha helyezést is el akarsz érni akkor ne utolsó napon indulj).

Mivel kell rendelkezni a versenyhez?

A versenyben való részvételhez minimum egy alapszintű seo-s tudásra van szükség. Bár a versenyen enélkül is részt lehet venni, de szinte időpocsékolás. Előny ha volt már korábban oldalad, amivel sikereket értél el, főleg hiszen a versenyben részvevők minimum negyede ebből él meg, ez a szakmálya.

Mik azok  a seobaglyak?

Kérlek szépen a seobaglyak egy kitalált szó, amely a seo és a baglyak szóból tevődik össze. Erre azért van szükség, hogy a versenyen kívül ne legyen hasonló szó indexelve a keresőbe, mert mindenkinek ugyanakkora esély jár és ha erős oldal foglalja el az első pozíciót, akkor szinte esélytelen lemosni onnan.

További kérdések...

Bármilyen további kérdésre szíves örömest válaszolok.

A bejegyzés trackback címe:

https://seobaglyak2011.blog.hu/api/trackback/id/tr322607459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.